Laga mat med barn: Lek och lär i köket

Laga mat med barn: Lek och lär i köket

Recept och lekar som involverar barnen i matlagning får inte bara barnen att vilja testa nya smaker – det är väldigt kul för alla inblandade!


Sätt färg på middagen
Låt ditt barn välja en färg och fantisera ihop roliga måltider med mat i endast den färgskalan. Ta karamellfärg till hjälp när det är dags att göra fantasin till verklighet.

Hemmapicknick
Att äta på en filt på golvet istället för vid matbordet är ett jätteäventyr för de minsta barnen. Glöm allt som har med bordsskick att göra bara för den här gången, duka upp matiga mackor och slå er ned!

Gör smarriga hamburgare!
Hemmagjorda hamburgare är enkla att förbereda. Barnen kan själva blanda färs med kryddor och platta till lagom stora hamburgare, men själva stekandet är det bäst om en vuxen ansvarar för. Slå in hamburgarna i färgglatt papper för en lite roligare take away-effekt.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Pizza-bokstäver
Här kan barnet göra det mesta själv. Blanda ihop 300 gram mjöl, 1 tesked salt, 1 matsked olivolja och 2 dl vatten, knåda ihop till en kladdig deg och forma sedan bokstäver av den (har ditt barn jättelångt namn kanske andra former eller ord är lite lämpligare). Låt vila under bakduk några minuter medan du förbereder toppingen – hackade tomater, riven ost, skinkbitar etc. Låt stå i ugn cirka 8-10 minuter (220°C).

Nästan vad som helst kan bli soppa!
Låt barnen inspektera kylskåpet och själva välja vad de är sugna på – man kan göra soppa på nästan vad som helst. Bara att hacka allt, koka upp med buljong i någon halvtimma, krydda, mixa och/eller red med grädde om du vill. Klart!

Poängen är...
Oavsett vad ni tillreder, så är poängen att barnen själva ska få pröva sig fram och upptäcka nya smaker. Kanske kan de också lära sig att O'boy inte fungerar till exakt allt!


Fler tips på kul saker att göra med barn:

Kul inomhus med barnen
Kul i friska luften


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare