kul_inomhus_med_barnen

Kul inomhus med barnen

Dagar kan bli långa om man inte tar till vara på tiden och gör något roligt tillsammans. Här är några tips på hemmabus som brukar uppskattas av de små!


På en ledig dag har du som förälder troligen en hel rad med saker som du borde ta tag i, men om du har möjlighet, försök få loss ett par timmar med totalt fokus på barnen. När mamma eller pappa är med och leker är ju det absolut bästa de vet! Det ger dem också självförtroende och inspiration till att fortsätta leken på egen hand vid annat tillfälle.

Läs mer: När ska barn få en egen mobil?
Läs mer: Sagostunden är superviktig

Vänd upp och ner på garderoben
Låt dem gå bärsärkagång i din garderob och använda dig som påklädningsdocka. Vem vet, du kanske får inspiration till helt nya sätt att mixa dina outfits efteråt?
TIPS: ge garderoben en rejäl städomgång och upprensning efteråt. Skänk kläderna till någon lokal insamling för bättre behövande! Låt barnen följa med, förklara varför ni gör som ni gör med det som ni inte längre behöver.

Det bor en liten konstnär i oss alla
Tejpa upp en stor bit tjockt papper (baksidan av överbliven tapet är perfekt) på väggen och ta fram alla hushållets pennor, kritor och färg som inte lämnar permanenta fläckar. Sen är det bara att sätta igång att skapa! Att måla ståendes är mycket mer spännande än att sitta vid ett bord – det gör man ju hela tiden!
TIPS: Låt er väggteckning sitta uppe ett par dagar så hela familjen kan måla lite då och då när inspirationen slår till, och bjud sedan in grannen eller några kompisar på vernissage. Servera juice och mingla, precis som på ett "vuxet" event.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bygg en koja
Använd lakan, kuddar och (om du har) stora överblivna kartonger till att bygga den ultimata kojan. För det lite glassigare slottet, använd glansiga soffkuddar, om det är ett fort som ska byggas så funkar badlakan och filtar i naturtoner bäst.
TIPS: om du vill vinna barnens pris som Årets förälder... låt dem sova en natt i kojan.

Låt ungarna regera i köket
Släpp sargen och ge barnen tillåtelse att bjuda dig på mat! Inte nog med att de tycker att det är vansinnigt roligt och spännande att få plocka och pilla helt själva i köket, det kommer göra dem mer öppensinnade för att testa och äta ingredienser de i vanliga fall rynkar pannan åt.
TIPS: komponera en middagsmeny tillsammans. De får bestämma vad som ska ätas, du står för hantering av spis- och ugnsrelaterade sysslor. Resten får de göra! Om du har mindre barn så kan de rita fina tallriksunderlägg under tiden ni andra hackar och steker.

Hjärngympa
Det är inget fel med lite hjärngympa på fritiden, matte kan ju vara jättekul! De lite yngre kan sysselsättas med enkla klurigheter som att sortera leksaker i högar om tre. De kan också dela upp legobitar efter färg, vilken hög blir störst? Lite äldre barn är ofta mer inne på vetenskapliga experiment. Ett förslag är att vika olika typer av pappersplan, vad är det som gör att de flyger på olika sätt? Vilka yttre faktorer påverkar hur planet flyger?
TIPS: ha ett eftermiddagsfika-quiz. Flest rätt får bestämma Netflix-film!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare