Kul i friska luften

Kul i friska luften

Här är tips på vad ni kan hitta på utomhus nu när dagarna börjar bli varmare och längre!


I mars ställer vi om klockorna till sommartid, och även om inte sommarvärmen riktigt hittat hit, så hindrar det oss inte från att vistas någon extra timma utomhus för att njuta av de där efterlängtade solstrålarna.

Här är några tips på vad ni kan hitta på i vårsolen!


1. 2000 steg-utmaningen

Om du har problem med att få upp ungarna ur soffan, testa med att göra bensträckaren utomhus till en tävling. De flesta smart phones har en "pedometer", en stegräknare, så ta med hela familjen på en promenad och försök avgöra innan exakt vilken rutt ni ska gå för att komma hem på rätt antal steg. Och det behöver inte vara just 2000 steg, antal steg bestämmer ni själva beroende på väder och ålder på ungar, så klart. Eller bara slå vad om hur många steg det är till lekparken och tillbaka.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


2. Ljudeffektsleken
Låna ut din mobiltelefon till ungarna och be dem spela in det de gör utomhus. Sen kan ni ha ett quiz där du gissar vad de gjort med endast ljuden som ledtrådar, eller låt dem spela upp ljuden i högtalarna samtidigt som de dramatiserar vad som hände just då.


3. Smutsigast vinner!
Är det något som de flesta barn inte har det minsta emot så är det att smutsa ner sig, och inget får dem att glömma kyla och regn som att hoppa över, runt och i lerpölar. Peppa dem på att ha en tävling – mest lerig när ni kommer hem vinner!

Hoppas du blev inspirerad, och om inte, så har vi samlat några fler lekförslag här!


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare