Julpyssel: Ätbart Julpynt

Julpyssel: Ätbart julpynt

Trött på att förvara lådor med julpynt och dekorationer från år till år? Vi har lösningen! De här hemmagjorda kakorna med glasyr funkar både i julgran och mage och är ett perfekt julpyssel att göra tillsammans med barnen.


Du behöver:
5 dl mjöl
2,5 ml salt
2 ml bikarbonat
5 ml vin-syra / vin-sten (finns i kryddhyllan på välsorterade butiker)
2,5 dl strösocker
125 ml smör, kallt
1 vispat ägg
5 ml vaniljpulver
30-60 ml vatten

Till glasyren:
3 dl florsocker
1 äggvita, lätt vispat
Karamellfärg(er)
Glänsande, ätbara kakdekorationer (finns massor på bakhyllan!)
Vackra snören och band


Så här gör du:
1.
Sikta de torra ingredienserna (alla utom vaniljpulvret!) tillsammans tre gånger och riv sedan ner det kalla smöret i blandningen, använd ett rivjärn. Knåda samman tills det bildas en smulig deg.

2. Vispa ihop ägg, vaniljpulver och hälften av vattnet. Häll ner i mjölmixen, blanda väl tills det bildas en mjuk deg, addera mer vatten om nödvändigt. Låt degen stå och vila i en halvtimma.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

3.
Sätt ugnen på 200 grader och smöra en bakplåt. Kavla degen tunt, ca 3 mm tjock, på en mjölad yta. Använd pepparkaksformar eller liknande för att skapa dina kakor. Glöm inte att göra ett hål någonstans i varje kaka så att du kan hänga upp dem sedan! Sätt in i ugnen ca sex-sju minuter. Låt svalna.

4. Mixa florsockret och äggvitan, vispa tills du har en len glasyr. Dela upp glasyren i två-tre skålar, beroende på hur många olika karamellfärger du tänkt använda. Sätt färg på glasyren med färgen. När kakorna svalnat så dekorerar du dina kakor/julpynt med glasyren och trär dem på tråd eller band. Klart!


TIPS!
Kolla att hålen för tråden är tillräckligt stora direkt när du tagit kakorna ur ugnen, det är lättast att korrigera detta då de fortfarande är varma och mjuka från värmen i ugnen!


Mer julpyssel hittar du här!
Ingen jul utan julgodis
Julens värmande drycker

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare