Julen står för (och hänger på) dörren!

Julen står för (och hänger på) dörren!

Det är väldigt mysigt och välkomnande med en juldekoration på ytterdörren, kolla in våra fem pyssliga tips.


Det kan vara en stilren, klassisk krans eller en kitschig blinkande sjungande tomtekrans – det finns inget rätt eller fel när det kommer till dörrjuldekorationer (eller annat julpynt för den delen!). En julpyntad ytterdörr är ett otroligt mysigt välkomnande både för familj och gäster, det skapar stämning och kan dessutom vara väldigt roligt att knåpa ihop tillsammans med barnen.


1. Berätta en saga

Låt ditt hem inspireras av en bok! Låt den börja med ytterdörren som första sida, fortsätta in i hallen och ända fram till julgranen. Kom fram till ett tema med barnen, det går alltid mycket lättare om man har dem på sin sida redan från början (hehe) – kanske att ni väljer Hans och Greta och ungarna kan göra dem i form av pepparkakor som ni hänger på dörren?

Mer tips: Barnens teckningar kan enkelt göra vilken dörr som helst julfin, be dem rita med sagan som inspiration. Köp en färdig enkel krans som ni fäster små leksaker, pappersprydnader och lappar i – kanske som en rebus för gästerna att gissa i vilken saga de hamnat i?


2. Möt dina gäster med ett paket redan i dörren

Slå in din ytterdörr i ett paket! Täck dörren med vanligt juligt inslagningspapper. Välj ett annat papper med kontrasterande färg som du sätter som en vertikal längd och ytterligare en vertikal längd ovanpå, så att effekten blir som ett snörat snöre. Där "snöret" korsas fäster du kransen, prydd med en stor rosett i samma färg som ditt "snöre".

Mer tips: alla älskar ju godis och om julen är det fritt fram, varför inte slå in dörren i vitt papper med röda vertikala längder ovanpå, så den ser ut som en gigantisk polkagris!


3. "Här bor vi"-kransen

Köp en färdigbunden opyntad krans och pryd den med små detaljer och prylar och bilder som representerar alla er i familjen. Har du ett särskilt tema på julpyntet inomhus, spegla det gärna redan här.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Mer tips: går ditt hem i olika toner av vitt? Spraya den (oftast) gröna kransen vit eller silverskimrande, fejksnö brukar bli jättefint också. Du kan också addera minipepparkaksformar, det ger en väldigt julig känsla, och låta barnen rita något litet som representerar dem och vad de gillar som du sedan stoppar in mellan grenarna eller hänger i små fina band.


4. Julkortsträd

Häng upp årets mottagna julkort i kransen, visa upp de fina bilderna och sprid glädjen i hela trapphuset. Du kan också tejpa dem på dörren, kring kransen, i ett dekorativt mönster.

Mer tips: Gör en triangulär julgransformad kontur på dörren med fina band eller färgglad tejp och "klä den" med glitter och julkort.


5. Rama in ditt välkomnande

Piffa upp en gammal ornamenterad ram och ha den i stället för en krans. Spraymåla den i guld eller silver, för extra julig känsla kan du spraya lite med glitter eller fejksnö.

Mer tips: fyll den med ett familjefoto och fäst julpynt och glitter runt bild och ram. Endast fantasin sätter gränser här! Det är också oerhört gulligt med en barnslig teckning på familjen, skapad av någon av de yngre medlemmarna.


Fler lästips:
Perfekta julklappar - hemmagjorda tryfflar och te
Julskinka med lönnsirap och plommon

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!