Inomhuslekar som kidsen älskar

Inomhuslekar som kidsen älskar

Man kan ju inte vara ute jämt, här är våra förslag på roliga aktiviteter inomhus!


Om man av någon anledning inte kan eller vill vistas utomhus, så finns det massor att kul att hitta på inom hemmets väggar.

Häng i köket
De flesta barn älskar att få vara med när det ska lagas mat eller bakas bröd. Involvera dem en eftermiddag, lite kladd överlever vi! Om barn är med och lagar till det som ska ätas, så är de oftast mer benägna att äta den också – det kan vara bra att ha i åtanke för dem med matpetiga barn (läs mer om detta här). Du får sällskap, dom lär sig något nytt, eftermiddagen passerar i ett svep och ni får något gott att äta mot kvällningen. Win win!

Gör STOR konst
Använd en stor rulle papper, rulla ut den över köksbordet och välj sedan ett tema: superhjältar, skogen, en dag på zoo, julen... vad som helst! Sedan är det bara att måla loss. Måla tillsammans, klipp med sax, klistra tejp, använd glitter, bomullstussar, bilder från tidningar, limma, fäst klistermärken – vad helst ni har hemma. Har du fler än ett barn så är den här aktiviteten extra bra, för det håller dem alla sysselsatta samtidigt.


Gräv i historien
Att kolla i gamla fotoalbum är alltid väldigt roligt, men den här gången, börja från början och berätta er familjs historia. Berätta anekdoter om vad som hände kring när bilderna togs, få barnen att lära känna släkten lite bättre. Barn är också oerhört fascinerade av "förr i tiden" då det inte fanns mobiler och tecknat på teve varje dag, så det kan bli många roliga samtal! Vill man pyssla kan man göra ett enkelt släktträd med bilder och namn, det behöver inte gå flera hundra år tillbaka – det kan ofta bli ett rätt så imponerande träd även om ni bara går tillbaka till dina egna föräldrar!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Sagotajm
Be dina barn att bestämma en bok eller en saga som de älskar, och hjälp dem sedan att antingen återskapa den själva i en anteckningsbok eller genom att göra det till en pjäs. Barnen kan rita karaktärerna, eller klä ut sig till sina favoriter och kanske till och med komponera en egen signaturmelodi! De kommer inte bara ha superkul, de kommer också utveckla sin kreativitet och fantasi.

Eller bara läs för dem! Det är superviktigt att läsa för sina barn, här kan du läsa mer om varför.

Ställ till med fest!
Det vore ju supertråkigt om man alltid måste ha en särskild anledning till att ha fest. Blås ballonger, på med finkläder på ungarna, ansiktsmåla dem och ha disko i vardagsrummet!


Campa inomhus
Låt ungarna skapa sitt eget lilla kungarike i vardagsrummet, låt dem göra tält och kojor med dynor, kuddar och filtar (det krävs förmodligen lite övervakning och eventuellt lite bortplockande av glasföremål och fina vaser). När de byggt klart, ge dem lite fika eller mackor att äta i sina nya "hus", kanske en iPad för filmmys i koj-mörkret. Drömmen för de flesta barn är även att få sova i dessa skapelser, kanske är det dags att faktiskt säga ja..? Bara för den här gången!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare