Gör ett pysselställ!

Gör ett pysselställ!

Undvik kaos på skrivbord, köksbord… ja, egentligen hemmets alla bord. Gör en pysselstation åt barnen!


Barns rum, och kanske framförallt skrivbord, har en tendens att bli en salig röra. Ofta hävdar barnen själva att de hittar alldeles utmärkt, och kanske är det så, men låt oss hjälpa dem lite på traven ändå... Vi gör ett fint pennställ tillsammans!

Pennstället kan också bli ett sätt för barnen att träna på färger, uppmuntra dem att ställa pennorna i färgordning efter nyans och genom hela färgspektrumet. En annan fördel med den här typen av pennställ är att det är enkelt för ungarna att bära mellan rummen, och när de pysslar och ritar i till exempel vardagsrummet så är det lite snällare mot dina egna ögon att se alla dessa pennor stå i ståndaktig rad istället för att ligga som ett färgglatt plockepinn över hela bordet...

Gillar ni att pyssla tillsammans i din familj? Här hittar du en beskrivning på hur ni tillsammans skapar ett par riktiga superhjälte-skor av ett par helt ordinära sneakers!


Nu sätter vi igång med pennstället!

Du behöver:
En bit trä ca 24 x 5 x 2,5 cm
En tunn träskiva 70 x 10 x ca 0,6 cm (plywood, balsa etc)
Färg att måla träbitarna med
Trälim

Borr med 10 mm borr-bit
Linjal
Penna
Sandpapper
Kniv
Skärmatta


1. Gör två rader med hål på den tjockare träbiten. Markera först var du ska borra med hjälp av en penna, ha 2 cm mellan varje markering, och ca 1,5 cm från kanterna. Sandpappra lent efter att du har borrat klart.


2. Ta den tjocka träbiten och lägg ovanpå den tunnare träskivan. Markera träbitens bredd, och såga av. Du ska alltså ha en bit träskiva som är lika bred som den tjockare, men mycket djupare.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


3. Limma fast den tjockare träbiten ovanpå träskivan, längs ena långsidan.


4. På samma sätt som ovan, mät upp de korta sidorna för pennstället, såga av och limma fast dem.


5. Och återigen, gör samma sak för den sista långsidan.


6. Måla pennstället - vi har valt att bara måla insidan för en fin effekt, men det där väljer ni själva! Måla i två lager, och var noga med att låta det torka mellan varven.


TIPS!
- Hålen du borrar måste vara något djupare än 22 mm, annars kommer inte pennorna stå upprätt. Men se upp så du inte borrar för långt!
- Om du gör pennskrinet åt ett mindre barn, så kanske du måste anpassa borrstorleken då mindre barn oftast har lite tjockare pennor och kritor.


Fler lästips:
Världens bästa nöjesparker!
Bästa stylingtipsen för tunt hår

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare