Gör din egen julgransjulkalender

Gör din egen julgransjulkalender

Nej, du har inte blivit tokig. Det är 25 luckor på bilden!


Det beror på att vi hittade den här helt fantastiska hemmagjorda julgranen, som också är en julkalender, i England – där öppnar man sista luckan den 25:e december. Men, om vi här i Norden istället pryder den översta och sista "luckan" med glitter, så har vi en jättesnygg gran med klassisk julstjärna på toppen istället. Nu kör vi igång!

Gör kalenderpysslet tillsammans med barnen, eller knåpa i smyg och ge dem en riktig överraskning den första december.

Du behöver:
Penna
10-15 tomma hushållspappersrullar (skär dem till 25 mindre rullar, alla ska ha samma längd)
Scrapbookingpapper i två olika färger (presentpapper, inslagspapper, ta vad du själv tycker passar till just din kalender, men det bör vara papper av ett lite styvare slag)
Sax
Hålslagare
Snöre eller slitstark bomullstråd
Fina, dekorativa knappar
Numrerade klistermärken (eller en grov märkpenna eller en nummerstämpel)
Lim
Grovt omslagspapper eller tapet – ett grönt och ett brunt, klipps till samma storlek som rullarna
Glitter
24 små plastpåsar
24 små chokladbitar, suddisar, lego, klistermärken – vad helst du vill ge ditt barn

1. Använd en av ändarna på hushållspappersrullen och rita upp 75 cirklar på scrapbookingpappret. Dom kommer täcka fram och baksidan på de 25 rullarna du skurit till. Observera att framsidan ska vara dubbelsidig (det är därför vi gör 75 cirklar och inte 50). Använd två olika sorters papper för finast effekt, 50 cirklar av det ena, 25 av det andra!


2.
Klipp ut alla cirklarna.

3. Klistra ihop de 50 cirklar som ska bli 25 framsidor, dvs luckor, vi gör dem dubbelsidiga för när barnen öppnat en lucka så vänder vi så baksidan på luckan syns, så att inga datum som redan passerat ska visas.


4.
Använda hålslagaren och gör ett litet hål i toppen av varje lucka.

5. Klipp tråden till 15 cm långa bitar, vik varje tråd på mitten, trä genom hålet och gör en ögleknut (se bilden nedan).
6. Limma fast små fina knappar på alla luckorna, vill du använda annat pynt så går det så klart jättebra. Se bara till att lämna plats för själva siffrorna!

7. Fäst siffror från 1-24 på luckorna. Den 25:e, som vi inte ska fylla med godis utan istället ska skapa en juldekoration av, kan du låta vara.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem
8. Nu ska vi sätta fast luckorna på rullarna. Dra ett långt limstreck längs med en rulle, fäst tråden i den. Se till att de sitter ganska tajt, vi vill inte att luckorna ska hänga och sladdra.9. "Tapetsera" hushållsrullarna, över limmet och tråden. Nu sitter allt som berg. Julgranens nedre del (siffrorna 1 till 9) ska ha ett brunt papper, och resten blir gröna.
10. Klistra fast de övriga 25 cirklarna på baksidan av varje rulle, här funkar ett flytande lim bäst.
11. Nu ska vi montera ihop vår julgran – börja med stammen. Stammen är tre + tre + tre, staplade på varandra. Limma ihop dem, var noga med att låta dem torka lite innan du bygger vidare. Och ha koll på att du sätter siffrorna i rätt ordning!
12. Nu ska vi bygga det gröna. Vi ska bygga fyra rader av rullar. En rad med fem, en med fyra, en med tre och en med två. Dessa fyra rader fäster du ovanpå varandra, den bredaste längst ner och så jobbar du dig uppåt – observera att de de två översta raderna består av endast singel-rullar varav den översta (nr 25 på bilderna) blir vår julgranstopp. Den kan du pryda lite hur du vill, vårt förslag är att du virar in den med luciaglitter, eller gör den som du ser på bilderna – minus siffran 25 så klart.
13. Limma ihop det bruna och det gröna partiet. Hurra! Du har en supersnygg julgran!

14. Fyll de 24 luckorna med vad du tycker passar bäst, det kan vara en bra idé att fylla små plastpåsar med varje lyckas innehåll så att det blir lätt att få ut julkalendersfynden.
Det är enklare än vad det låter. Lycka till nu!

Fler lästips:
Busenkelt maskeradpyssel
Gemensamma måltider skapar tajtare familjeband

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare