Designa ett familjevänligt kök

Designa ett familjevänligt kök

Du är av uppfattningen att köket är ditt hems naturliga centrum men tycker samtidigt att det tar för lång tid att hålla köket rent och städat. Med några enkla tips kan du förvandla ditt kök till en lättskött arbets- och nöjesplats. Några idéer om hur du kan designa den perfekta miljön för din familj att samlas, äta och umgås.


Har du koll på mönster?

Du älskar Paisley eller prickigt, ungarna gillar roliga tryck. Tänk på det när du väljer kökslinnet. Tyger med mönster döljer fläckarna bättre och ger dina kökshanddukar, bordsdukar och bordstabletter lite längre liv. När du har tvättat kökslinnet och fläckarna är kvar, kommer du att vara tacksam för att du har valt det mönstrade tyget istället för enfärgat.


Välj tyger som är lättskötta.

Välj maskintvättbara naturfibrer som bomull och linne. Gör det ännu lättare för dig med samma genomgående färgsättning. Det ger ditt kök en lugnare känsla, dessutom kan du köra alla kökstygerna i samma tvätt.


Ge rum för luften!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Undvik onödigt långa tygstycken. Stora bordsdukar och stolskjolar må se snygga ut men de drar samtidigt till sig damm och djurhår. Och de ställer till med besvär när du ska dammsuga.


Högblanka färger gör livet lättare

Ju högre glansfaktor färgen har, desto lättare är den att hålla ren. Högblanka färger löses inte upp i vatten och går därför att tvätta med rikligt med vatten och ditt favorit-rengöringsmedel. Dessutom suger inte högblanka färger åt sig fett och fläckar på samma sätt som matta färger. Om spisen står nära en vägg som inte är klädd i kakel är det extra viktigt att välja rätt färg.


Lägg golvmattor över de ytor som utsätts för mest slitage.

Att röra i grytor, äta och diska framkallar en viss mängd brödsmulor, spill och fläckar. Lägg ut strategiska golvmattor vid matbord, spis och diskbänk.
Välj maskintvättbara, mönstrade mattor i mörka färger. Mattorna ska även ha halkfri undersida för att undvika olyckor. Lägg en stor matta under köksbordet för att undvika att fallande föremål slås sönder och att golvet skadas. I längden kommer detta även att skydda ditt trä- eller kakelgolv mot envetet slitage av stolsben. Lägg en mindre matta framför diskbänk och spis eller varför inte en längre matta som förbinder båda arbetsytorna? Du kommer att bli positivt överraskad över hur dina köksmattor inte bara värmer upp miljön utan även dina stackars fötter under den kalla årstiden.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan