Bästa tipsen för att ta med babyn på semester

Bästa tipsen för att ta med babyn på semester

Blöjor, våtservetter, ombyten, nappflaskor, nappar, snuttis, barnmat, mutkex…vi veeet. Att packa för en dag på stranden när man har småbarn är tio gånger värre än det var att packa för en månads tågluff -93. Men lugn bara lugn! Bra Vardag har tipsen som räddar strandlivet – get ready for Beach Baby 2014!


Utgångsläget är lika enkelt som ofrånkomligt: Småbarnsföräldrar är trötta. Småbarnsföräldrar behöver semester. Småbarnsföräldrar måste få ta igen sig lite på stranden de där få soldagarna – och då måste allt funka med barnen. Och vi vet ju alla att en gnällig bebis är detsamma som en förstörd semesterdag.

Som småbarnsförälder gäller det att ligga steget före. Att förutse det oförutsägbara. Att ha rätt saker i väskan och att vara beredd på att precis allt kan hända när man har med sig en liten bebis på stranden.

Bebisar är ömtåliga små varelser. Sanningen är att de helst inte alls ska vistas i solen mellan 11-15 på dagen, när strålningen är som starkast. Men eftersom du som trött småbarnsmamma behöver din dagliga dos D-vitamin från solstrålarna förstår vi att hemmahäng inomhus inte är ett alternativ.

Se då till att skydda babyhuden från sol i största möjliga mån. Och se till att ge rikligt med vatten att dricka för små barn blir lätt uttorkade i värmen. Passa även på att lufta barnrumpan där på stranden, så slipper du blöjeksem.

Ta med dig mat som kan serveras kall och glöm inte att desinficera händerna med gel på både dig och bebisen innan ni börjar kladda med maten. Och behöver vi ens nämna att du aldrig, aldrig ska släppa barnet med blicken när det tultar iväg mot vattenbrynet. Det tar bara sekunder för katastrofen att inträffa. Barn som faller i vatten blir ofta liggande på rygg under vattenytan och tappar orienteringsförmågan även i väldigt grunt vatten, därför försöker de inte resa sig. Håll stenkoll på barnen och se till att de har simkuddar på sig!

Efter en heldag på stranden är det viktigt att duscha av barnen ordentligt. Det är lätt att sandkorn fastnar i rumpa, underliv eller under pojkars förhud och orsakar infektion, så var noga med att skölja av barnet ordentligt. Tänk också på att barn kan bli extra trötta av värmen och behöver extra mycket närhet och kärlek.

Ha en härlig semester!

Beach baby 2014 - hela listan


Packa! 
Blöjor/badbyxa med inbyggd blöja, blöjkräm, napp, snuttis, ombyte, bok, strandleksaker, lätt bomullsfilt, myggnät för sovstunden i vagnen, första-hjälpen-kit, smärtstillande kräm för insektsbett, simkuddar. (Och latte i termos till mamma så klart!)

Smörj! Smörj in barnen med solkräm ofta och snåla inte med krämen. Smörj barnen redan hemma, innan ni kommer till stranden så slipper då få bebisen panerad i solkräm och sand. Smörj igen efter varje bad. Använd minst solfaktor 30.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Vätska! Låt barnet dricka ofta! Ta med dricksvatten i nappflaska och varmvatten i termos så du kan blanda ersättning eller välling på stranden. Undvik fruktdrycker och saft som innehåller socker

Skydda! Solhatten ska på! De nya solskyddande badplaggen skyddar bättre än solkräm för de små. Soltält och parasoll finns även– utmaningen är bara att få din lilla älskling att stanna i skuggan…

Kolla! Ha stenkoll på dina älsklingar på stranden. Ett barn kan hamna under vattenytan snabbare än du hinner blinka.

Tvätta! Våtservetter är oumbärliga. Ta gärna med bakteriedödande gele för handtvätt.

Mata! Hungriga barn är gnälliga barn. Se till att få i barnet mat med jämna mellanrum. Håll måltidsrytmen även under semestern så får du en gladare baby. Tänk på att småbarns blodsocker sjunker snabbare än vuxnas och glöm inte mellanmålen. Ta gärna med fruktpuré och saftiga äppel- och melonbitar. Sockerfria mutkex och majskrokar är också ett tips.

Svalka! Ta gärna med en vattenspruta och spraya på bebisen för att svalka den. Efter en dag i solen kan det vara skönt med kylskåpskall aloevera gel på känslig hud.

Vårda! Smörj gärna in babyhuden med en mjuk lotion efter en dag på stranden och droppa några extra droppar babyolja i kvällsbadet.

 

Sofia Zetterman

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan