Att resa med barn KAN vara kul

Att resa med barn KAN vara kul

Det kan vara en riktig pärs att hålla barnen på gott humör, packa väskor och samtidigt se till att ni inte missar flyget. Här följer fem tips för en mer avstressande resa.


1. Planera in depåstopp under bilresan
Studera er resväg på kartan och lägg in extra restid för toapauser och raster där barnen kan springa av sig lite energi. Många bensinstationer längs motorvägarna har lekzoner inne, inom synhåll från kaféborden, så att du kan avnjuta en kopp kaffe medan barnen rasar runt. Om ingen sådan bensinstation finns längs er rutt, håll utkik efter närbelägna picknickplatser längs den planerade resvägen. Kanske finns det en bro över en flod där ni kan stanna för en liten titt eller ett litet samhälle med en lekplats i närheten?

TIPS! Om det mesta av bagaget ligger i bagageutrymmet, ha en väska med praktiska nödvändigheter som dryck, snacks och våtservetter tillhands i bilen så att du inte behöver stå vid vägrenen och rota efter sådant i bagageutrymmet. Här har du några bra tips på nyttiga snacks att ta med på resan.

2. Låt barnen fixa sin egen packning
Okej, det innebär alltså inte att du helt struntar i att ha koll på att rätt kläder ligger i väskorna eller att tandborsten är nedpackad – det är din uppgift! Men även små barn kan gilla att organisera saker, så ta fram ett ritpapper och be dem rita och skriva ner allt de vill ta med sig – nallen, böcker, favoritfilmerna på dvd ... När det är dags att packa ger du dem deras egna små ryggsäckar och låter dem bocka av alla dessa saker vartefter de packar.

TIPS! Utöver deras egna leksaker och favoritsaker, se till att din egen väska innehåller bra basutrustning, t.ex. näsdukar, paket kakor, en extra napp (om ditt barn använder sådan), hårspänne o.s.v.

3. Ha mysigt
Oavsett hur ni reser, se till att barnen har det bekvämt. Om ni åker bil och barnen vill ha på sig pyjamas och tofflor, så varför inte? Ha bara jackor och skor nära tillhands för toapauser och liknande. Om ni åker tåg eller flyger är det smartare med leggings och en lössittande överdel vilket nästan känns som en pyjamas. Att resa är inte något bra tillfälle att ta med sig älsklings-mys-kudden som lätt kan komma bort, men däremot gärna en lätt och mjuk filt som barnet kan svepa in sig i eller som kan användas för en improviserad picknick.
TIPS! Om det finns plats, låt barnen skapa sig en "lya" där bak i bilen. De kan använda jackor eller en filt för att få ett mörkt tält eller placera ut mysdjuren som deras trogna undersåtar i fantasikungariket "Baksäteslandet"! Se bara till att tältet inte skymmer sikten i backspegeln. Reser ni med tåg eller flygplan? Läs tips om hur du undviker barnrelaterat kaos på resan här.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

4. Se till att din smartphone är fulladdad och späckad med kul appar
Det finns massor av fantastiska spel och aktiviteter för barn i alla åldrar, från babyvänliga appar med vaggvisor till pussel och filmer för äldre barn. Många är gratis och nedladdningsbara vilket innebär att du inte måste ha Wi-Fi för att använda dem på resan. Kom ihåg hörlurar till de äldre barnen. Tiden vid gaten i väntan på att få gå ombord känns plötsligt inte så lång längre!

TIPS! En resa är ett bra tillfälle att överraska barnet med en ny bilder- eller sagobok. Håll den hemlig tills ni är på flygplatsen eller ombord på tåget så blir det en glad överraskning för alla att njuta av.

5. Gör bilresan till ett rent nöje
Innan ni åker, låt barnen rita sina egna bingobrickor med ord eller bilder av saker ni kan tänkas se längs vägen: kor, poliser, cyklar, postlådor, slott ...! Ge dem en penna så att de kan bocka av sakerna vartefter. Eller döda tid med enkla lekar som att se hur många olika slags bilar barnen kan få syn på under fem minuter eller, för äldre barn, gissa vilken slags last lastbilen transporterar innan de kör förbi.

TIPS! Skapa en spellista (eller bränn en cd) med favoritlåtarna så kan ni ha allsång i bilen.

Mycket nöje och kör försiktigt!


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!