Alternativa husdjur

Alternativa husdjur

Längtar ditt barn efter ett husdjur mer än något annat? Tyvärr har inte alla hem plats för ett husdjur eller kanske är någon i familjen allergisk mot djur.


Nästan alla barn älskar djur, men det händer att deras föräldrar inte gör det. Det finns hundratals utmärkta anledningar till att inte skaffa sig ett husdjur. Det finns också lösningar på familjeproblemet där du möter barnen halvägs – utan att säga helt nej.

 

Fem alternativa husdjur

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

1. Gör en liten uppoffring, en ökenråtta, vandrande pinnar eller några guldfiskar kostar inte så mycket och är dessutom lättskötta. Se till att ditt barn förstår att han eller hon tar på sig att sköta och rengöra buren eller akvariet så att det inte slutar med att du själv får ta hand om skötseln av djuret.

2. Fuska. Levande flugfällor är plantor och inte ett djur, men de behöver bli matade med flugor för att överleva och det kan få ditt barn att känna sig omhändertagande. Du kan köpa köttätande växter på Coolstuff.se 

3. Ha djuret utomhus. Om du inte kan tänka dig att ha ett husdjur inomhus, vad sägs om en groddamm i trädgården (då låter du naturen ta hand om skötseln av djuren och du själv slipper)? Eller skaffa en myrfarm och låt ditt barn övervaka hur myrorna samarbetar och koloniserar sig.

4. Låna en grannes hund. Erbjud dig att ta en promenad med en grannes hund ett par gånger i veckan. Du kommer göra din granne, ditt barn och hunden väldigt glada. Eller bli vän med en katt i närheten. Ett litet fat med mjölk eller tonfisk är ett trick för att katten ska närma sig. Men fråga alltid ägaren om det går bra att mata katten. Föreslå också att ni kan ta hand om katten om grannen ska åka bort på semester.

5. Besök en djurpark. Istället för att skaffa ett husdjur kan du stilla barnets behov av kontakt med djur genom att besöka en djurpark. I Sverige finns det fullt med spännande djurparker där ditt barn kan få komma nära djur och lära sig mer om dem.Jenny Jonasson

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan