Tips för regniga dagar

5 tips för regniga dagar

Att tvingas stanna inomhus på helger och lov på grund av dåligt väder kan få vem som helst att börja klättra på väggarna. Här är fem tips på roliga inomhusaktiviteter som passar både stora och små.


1. Fixa rummet. De flesta barn älskar att göra om i sina rum. Något som brukar vara uppskattat är t.ex. att måla en av väggarna i barnets favoritfärg. Ett annat alternativ är att satsa på väggklistermärken och låta fantasin flöda...

2. Ta ett skönt bad. Både barn och vuxna tycker om att ta ett varmt och skönt bad. Varför inte lyxa till det med lite extra badskum? Badkritor är roligt om du har små barn. Barn över fem brukar tycka det är kul med olika lekar i badet, t.ex. att spela loppa över badkarskanten. Om du har större barn kan du låta dem prova dina lyxiga tvålar och badoljor.

3. Lär er nya korttrick. Har ni en gammal bok med korttrick eller kanske en trollerilåda liggande hemma i något skåp? Annars är det bara att söka på nätet. Öva in några nya trick och visa sedan upp era färdigheter för skolkompisar eller arbetskamrater dagen därpå.

4. Matlagningsbonanza. Låt barnen bestämma menyn och hjälp dem att laga maten. Sätt inga gränser, utan låt dem gå "all in" och skapa en hel buffé av olika favoriträtter. Bjud sedan hem några vänner på en spontan middag. Läs mer här om att laga mat med barnen. (länk)

5. Storstäda. Låt dina barn tjäna en slant genom att storstäda sina rum.

Tips!
Försök att leta upp något nytt och spännande museum i stället för att gå och titta på dinosaurieben för femtioelfte gången. Då kanske till och med dina äldre barn vill hänga på!  Titta in på din stads webbplats eller googla på museer i ditt närområde.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!