Sju tips för en rolig och säker Halloween

halloween
0
Snabba och enkla tips för att göra Halloween kul och härligt för alla inblandade.

Oavsett om du ska bjuda in till spöklik jättefest, gå på bus eller godis-vandring eller om dina ungar ser fram emot att själva klä sig i häxhattar och dela ut godis till andra ungar som plingar på dörren under Halloween, här är några tips på vägen.

Läs mer: 5 roliga Halloweenlekar för barn
Läs mer: Kul och kuslig Halloween-meny

7 tips för en säker och rolig Halloween
1. Håll dig i närheten. Det är en bra idé att ha åtminstone en vuxen person närvarande när de gör sin bus eller godis-vandring hos traktens grannar. Bara för att försäkra sig om att de minsta inte ställer till med allt för mycket bus, som att ringa trettio sekunder på en skojig ringklocka t ex, och även för att ha koll på att de lite större barnen beter sig respektfullt. Ofta räcker det om den vuxne väntar längst ner i trapphuset medan ungarna klarar av bus eller trick-jobbet.
2. Minimera antalet. Försök hålla barngrupperna i så liten skala som möjligt, fyra är nästan maxgränsen om man inte vill att den som öppnar dörren ska känna sig överväldigad av en vild barnaskara. Om ni är fler, dela upp dem i två grupper, där ena gänget tar alla dörrar till vänster etc.
3. Håll koll på hur barnen mår. Var uppmärksam på hur de hanterar stämningen kring Halloween, alla barn (oavsett ålder) kan bli stressade eller skrämda av vissa kostymer, de höga skriken, spöktemat och det allmänna stojandet. Pusha inte barnet att göra något det inte vill, i år kanske det räcker med att göra ett Halloween-pyssel hemma vid köksbordet?
4. Allergier. Om du tänkt köpa hem godsaker att ge till barn som ringer på din dörr, försök köpa godis som inte innehåller nötter! Vissa barn är även allergiska mot gelatin, så det kan vara bra med ett litet alternativ hemma för dem också. Och tänk även lite på barnens föräldrar, godis inslaget i papper blir mindre kladdigt i barns nävar och fickor!
5. Tänk på grannarna. Undvik att knacka på hos de med dörrar och fönster helt utan Halloween-dekorationer. Det finns många människor som inte uppskattar att främlingar ringer på dörren.
6. Pynta! Apropå punkt 6 här ovan: om du förberett för invasion av godissugna Halloween-barn, pynta dörr eller fönster så att andra föräldrar vet att deras barn är välkomna att plinga på hemma hos dig.
7. Undvik brandfara. Håll dig på den säkra sidan och skippa levande ljus. Ställ i stället ett LED-värmeljus i din urgröpta pumpa.

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande