6 enkla sätt att hålla familjen frisk i vabruari
<div id="gtx-trans" style="position: absolute; left: -639px; top: -25px;">
<div class="gtx-trans-icon">&nbsp;</div>
</div>

6 enkla sätt att hålla familjen frisk i vabruari
 

0

När det ena barnet just blivit frisk, ja då är det nästas tur, eller kanske rentav din egen. Ett vab-marathon kan pågå i veckor om man är många i familjen. Här är våra bästa tips för att hålla bacillerna borta!

glöms bort i sammanhanget är din tandborste. Här är 6 enkla sätt att förhindra smitta och samtidigt hålla en fräsch munhygien:

1. Håll plack-bakerierna borta!
Munnen är en gateway för allt vi får i oss, från mat och delikatesser till frisk luft, men det är också ”first line of defence” mot bakterier. Med en eltandborste som tar bort upp till 100% mer plack-bakterier än en vanlig manuell tandborste så kan du stärka munnens försvar, med friskare tänder och tandkött.

2. Ny tandborste/tandborsthuvud om du varit sjuk
Har man varit sjuk bör man slänga den gamla tandborsten så snart man tillfrisknar. Ofta känner man sig ofräsch i munnen efter sjukdom och då är det extra viktigt att byta till en ny, fräsch tandborste/borstehuvud för att inte cirkulera sjukdomsbakterierna. Ge tänderna och munnen lite extra kärlek med ett nytt borsthuvud efter förkylningen, och möjlighet att snabbt återställa munnens försvar.

Se hela Oral-Bs sortiment av eltandborstar och tandborsthuvuden på Clas Ohlson

3. Byt tandborsten/tandborsthuvudet regelbundet
Tandläkaren rekommenderar att man ska byta tandborsten/tandborsthuvudet var tredje månad. Ser du att den börjar bli spretig, eller förlorar färg, ja då är det läge att byta oftare än så. Med en eltandborste kan du enkelt byta ut endast tandborsthuvudet.

4. Förvara inte familjens tandborstar i samma mugg.
Hos många av oss samsas familjens tandborstar i samma mugg (som man i bästa fall diskar någon gång i veckan). Det är inte så lyckat ur en hälsosynpunkt. Bakterier och virus kan lätt sprida sig, särskilt när det är fuktigt. Det är som att be om smitta!

5. Förvara inte tandborsten nära duschen eller toalettstolen
Du kanske kan gissa varför? Inte sällan hittas E. coli bakterier på tandborsten. Det behöver inte vara farligt men bara tanken är rätt avskräckande. Tandborsten ska helst torka mellan användningarna, därför ska den inte stå i direkt anslutning till duschen eller handfatet heller.

6. Byt handdukar ofta
Med många små barnhänder som tvättar händerna (med varierande resultat) blir även handduken i badrummet ett vanlig smittofälla. Ett sätt att hålla rent är att alla familjemedlemmar får varsin handduk. Ett annat är att helt enkelt byta handduken så ofta som möjligt. Helst dagligen om någon i familjen är sjuk.

Varför eltandborste?
Tandläkare rekommenderar eltandborste då den mer effektivt tar bort plack jämfört med en manuell tandborste.
Vilken eltandborste passar dig bäst? - Läs mer här!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande