5 allergivänliga husdjur

0
slideshow-image

1. Bedlingtonterrier

Med sin vita, korta och lockiga päls så påminner den här terriern mest om ett gulligt lamm. Rasen är snäll och vänlig, och de fäller inte hår, vilket gör den till en allergivänlig hundras.  ;Bedlingtonterriern är pigg, lekfull och tillgiven, och behöver mycket fysisk aktivitet. De är bra familjemedlemmar men kan bli svartsjuka runt andra hundar.

slideshow-image

2. Portugisisk vattenhund

Den portugisiska vattenhunden härstammar inte helt otippat från Portugal, närmare bestämt den portugisiska kusten, där den främst använts till att assistera inom fiskeverksamheten. Rasen har en lockig päls som inte fäller, och de är tillgivna familjehundar. Den ultimata allergivänliga stämpeln fick rasen då den amerikanska presidenten Barack Obama valde en portugisisk vattenhund till sin allergiska dotter.

slideshow-image

3. Bichon frisé

Den här rasen påminner lite om en fluffig marshmallow med sin långa, lockiga päls, och om du vårdar och borstar den ofta så fungerar den utmärkt som husdjur för allergiker. Bichon frisé är små, glada hundar som älskar sällskap. De kan ha en tendens att drabbas av separationsångest, så de vill gärna ha sällskap större delen av dygnet. De behöver regelbunden pälsvård för att undvika att pälsen blir matt och dammig.

slideshow-image

4. Balines-katt

Att den långhårige balinesen skulle vara ett bra husdjur för den som är allergisk låter kanske konstigt för en del, men det är ju så att det faktiskt inte är katters päls som orsakar allergier hos människan. Boven är (oftast) ett särskilt protein som finns i katters saliv, och just balineser utsöndrar mycket mindre av det än andra raser. Den här rasen är tålig, snäll och perfekt för familjer med barn.

slideshow-image

5. Devon rex-katt

Devon Rex är mycket intelligenta katter med vågig, kort päls, och det har visat sig att allergiska reagerar i mindre utsträckning mot just den här rasen. De är väldigt lekfulla och kända för sina slanka kroppar och stora öron. Deras korta päls betyder att de ofta behöver lite extra värme, och de älskar därför att gosa och krypa upp i människors famn.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande